Tempo Overijse 1 – 0 KVC Jong Lede

Als men ‘blessuretijd’ in Wikipedia intikt, dan verschijnt er ‘tijdsspanne waarin Jong Lede steevast punten verliest’.
Vandaag was het helaas niet anders. Groen-wit verdiende zeker een punt. Het konden er zelfs drie geweest zijn als de ref zijn verantwoordelijkheid had genomen door in minuut 92 een strafschop te fluiten voor Jong Lede, en dit na duidelijk handspel. Als het venijn dan echt in de staart zit, dan krijgen de bezoekers in minuut 95 nog een fataal doelpunt tegen.
De wedstrijd begint met overwicht van Overijse en dit resulteert in minuut 5 in een keihard schot van Cocchiere, waarbij Bart even hard de bal weg bokst.
De thuisploeg heeft dan wel steriel overwicht, maar echt gevaarlijk zijn ze niet. Jong Lede zet een sterk, gedisciplineerd blok neer, maar ook door hen wordt er niks gevaarlijks gecreëerd want de zwakke kopbal van Jari op minuut 16 kan niet meteen als dreigend omschreven worden. De rust is al een beetje in het zicht wanneer Dehond een vrije trap bijna in de hoek kan plaatsen. Bart is evenwel attent en verwerkt in hoekschop (35′). Aan de overzijde mag Jonas alleen naar De Vriendt af maar hij komt iets te kort om Jong Lede nog voor de rust op voorsprong te brengen (41′).
De tweede helft is er in de beginfase het meeste balbezit voor Overijse. Doelrijpe kansen levert dit hen niet op. Enkel De Naeyer mag uithalen, Bart redt knap (56′). Gaandeweg komen de groenhemden meer en meer in de wedstrijd en groeit het geloof en zelfvertrouwen. Overijse dreigt vooral via hoekschoppen maar telkens wordt er secuur verdedigd. 5 minuten voor affluiten kan doelman De Vriendt het schot van Jonas niet klemmen, maar ligt wel in de weg wanneer Nils de rebound wil benutten.
Minuut 90, start van de blessuretijd. Jong Lede is op geen foutje te betrappen en start een mooie collectieve aanval op. In de 16 van Overijse is er overduidelijk sprake van handspel (92′). Breed zwaaiend en gesticulerend gaat de ref niet in op een logische beslissing. Ook de neus van zijn 2de assistent bloedt. Geen strafschop, geen potentiële 3 punten, geen plaatsen opschuiven in de rangschikking, maar al bij al tevreden met een punt, WARE HET NIET dat er een fatale minuut 95 is. Een voorzet van op links belandt in de verste hoek. Overijse gaat uit de bol, het iets meer dan een handvol supporters ook. Dat er dan nog 60 seconden extra speeltijd komt is er enkel om het geweten van de ref te sussen. Wat onthouden we vandaag: er stond een onverzettelijk blok op het veld dat niet beloond werd naar werken. Wanneer men onderaan de rangschikking staat, dan blijft pech een constante. Meer dan hoopgevend is de prestatie. Op deze manier zullen er zeker punten geoogst worden. Periode 1 bracht uiteraard te weinig punten. Periode 2 zal beter zijn.

Jong Lede: B. Meulewaeter, S. Hauspie, J. Bauwens, Y. Verplancke, B. De Geyseleer, J. Rosschaert, J. Hellinckx, R. Baevegems (57′ M. Vanderhasselt), J. De Crick (75′ L. Maviluka), J. De Landtsheer, N. Van Poelvoorde