Torhout 1992 KM 1 – 2 KVC Jong Lede

Nipte zege van Jong Lede tegen een strijdvaardig en gezond agressief Torhout dat misschien wel een puntje verdiende.
Bij groen-wit keren Jens en Sibren terug uit kwetsuur.
De start is afwachtend bij beide teams. Ondanks veel inzet is er vooral middenveldspel, maar is de eerste kans voor Jong Lede wel meteen raak. Ruben krijgt de bal van op rechts, kapt zich vrij en plaatst de bal perfect in de kruising (12′). Het antwoord van Torhout volgt meteen. Bart zweeft een kopbal van Vandenbussche in hoekschop (15′). Halverwege de eerste helft begaat Yorick een fout in het strafschopgebied. Bart is kansloos tegen de poeier van Declercq en de bordjes terug in evenwicht (22′). Aan de overzijde kan Nicolas net niet bij een scherpe voorzet van Jonas (25′). Seconden later redt Bart met 1 hand een klutsbal. Nog een minuutje later knalt Yordi in de draai maar enkel een hoekschop is zijn beloning (27′). Het tempo blijft hoog, er wordt voornamelijk met lange ballen gewerkt, maar kansen komen er niet meer tot aan het rustsignaal.
De tweede helft start met Leeds overwicht. Yordi knalt rakelings naast (49′). Torhout neemt dan de controle over de wedstrijd over en dreigt constant maar Bart dient nooit echt tussenbeide te komen. Bij een bezoekende uitbraak doet een atoomschot van Yordi de dwarsligger trillen. De rebound is voor Jonas die in de vlucht de bal op de slof neemt en de netten doet trillen (69′). Jong Lede wordt nu wel achteruit gedrongen en dient zich te beperken tot sporadische uitbraken die de lokale dreiging echter niet kunnen doen afnemen. Kort voor affluiten voorkomt Bart met een superreflex de gelijkmaker en in de absolute slotfase heeft Jonas nog 2 keer de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Op vrije trap kopt hij nipt naast (87′) en even later mikt hij naast (91′). Een correct leidende ref Robin Lefever fluit na 3 minuten blessuretijd de wedstrijd af. Een wedstrijd die vooral kan samengevat worden als één met veel inzet, karakter en hoog tempo langs beide zijden en daardoor nooit verveelde.
Volgende week ontvangt Jong Lede het team van Olsa Brakel, geleid door ex-trainer Fanno Nijst.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Jens De Landtsheer, S. Mertens, J. Bauwens, J. Trompet, Y. Verplancke (80′ A. Gyselinck), R. Baevegems (84′ R. Mendoza), J. Hellinckx, N. Van Peteghem, Y. Pieren (88′ J. Mayanda), Jonas De Landtsheer