VW Hamme 1 – 2 KVC Jong Lede

EINDELIJK, de driepunter die Jong Lede al weken verdient, is eindelijk binnen.
De start is ideaal, want na amper 2 minuten krijgt groen-wit een strafschop na handspel. Nicolas laat Van Haver geen kans. Het eerste kwartier is volledig voor Lede. Een voorzet van Jelle vliegt over iedereen over tot bij Jonas die in de vlucht amper naast knalt (7′). Hamme zet dan stilaan meer druk. Ponnet is iedereen te snel af maar Bart kan zijn schot met de voet nog ontzetten (16′). Halverwege mikt Lokando over. De thuisploeg werkt vooral met de verre bal en probeert zo de Leedse verdediging te ontwrichten, maar op zich heeft Bart enkel wat opraapwerk. De rust verschijnt al in zicht wanneer de ref voor heisa zorgt. Tot ontstentenis van iedereen mag Jong Lede een vrije trap nemen. Nicolas zwiept hem voorbij de tweede paal waar Jarich over een grabbelende Van Haver de bal tegen de netten kan koppen. Een verdubbelde voorsprong houden tot het rustsignaal is hoofdzaak en dit lukt ook want de kopbal van Ponnet over doel brengt daar uiteraard geen verandering meer in.
Hamme, dat zeven wedstrijden op rij al ongeslagen is, zet meteen van bij de start van de tweede helft zware druk. Bart houdt Jong Lede recht. Eerst redt hij nog met de knie een schot van Smet op links (47′) en kort nadien gooit hij lijf en leden voor de bal, opnieuw op een schot van Smet, maar nu van op rechts (50′). Lede ontsnapt even aan de druk en Nicolas wordt door Jonas centraal het straatje in gestuurd maar doelman Van Haver neutraliseert met de voet het schot van de Leedse topscorer (55′). Hoe langer de wedstrijd duurt, des te sterieler worden de aanvallen van de thuisploeg. Het middenveld wordt volledig overgeslagen, maar buiten een vijftal hoekschoppen levert deze wijze niets op, met uitzondering van die ene dan wanneer Bart het inkoppen nog over de dwarsligger kan duwen (70′). Lede vormt een goed verdedigend blok, maar kan niet echt de grote vrije ruimte op het middenveld benutten om nog gevaarlijk voor het Hamse doel te verschijnen. Zowel de aansluitingstreffer als de geruststellende treffer hangen in de lucht, maar concreet is er enkel nog de knal van Jonas over de kruising (84′).
Het einde van de wedstrijd nadert en uit ervaring ondertussen (zou eigenlijk niet mogen) weten de groenhemden dat de wedstrijd zeker niet na 90 minuten zal afgefloten worden. Blessuretijd is meestal logisch, maar dat de wedstrijden van Jong Lede vrijwel standaard 97 minuten duren, wordt stilaan onverklaarbaar. Helaas blijft dit verschijnsel ook nu op te duiken. Naarmate de speeltijd minuut na minuut vordert, wordt iedereen met de seconde zenuwachtiger. De ref checkt absoluut niet zijn horloge en laat de blessuretijd steeds meer toenemen. Wat gevreesd wordt, is dan ook realiteit op minuut 96 (!) wanneer de thuisploeg zowaar nog kan milderen. Hoeft het gezegd dat minuut 97 langer lijkt te duren dan 60 seconden. Uiteindelijk, maar wel onbegrijpelijk wegens zo lang overspelen, fluit de ref dan toch af. Hoeft het gezegd dat de ontlading vulkaanuitbarstingneigingen heeft.
De goede prestaties van de laatste weken worden eindelijk beloond. Jong Lede is nog lang niet dood en begraven.

Jong Lede: B. Meulewaeter, S. Hauspie, J. Bauwens, Y. Verplancke, A. Joly, J. Rasschaert, J. Hellinckx, J. De Crick, N. Van Peteghem, L. Maviluka (65′ R. Chevalier), J. De Landtsheer