VW Hamme 2 – 2 KVC Jong Lede

Jong Lede behaalde meer dan verdiend een punt en het hadden er 3 kunnen zijn indien de afwerlkng iets meer op punt had gestaan.
Bij groen-wit ontbreken Bart (overlijden moeder) en Nicolas (geschorst).
Hamme,, al zeker van de eindronde en ambitieus om op die manier te promoveren, komt het best uit de startblokken. Op hoekschop kopt Claeys in, maar Nils kopt de bal nog weg van de lijn (6′). Jong Lede is dikwijls iets te onzuiver in de laatste pass, maar kan toch snel wat weerwerk bieden. Jelle De Crick op de solotour, in de kleine backlijn breed tot bij Nils, maar het schot is niet binnen het kader (13′). Amper later belandt de bal tegen een Hamse arm, ver van het lichaam en dus zeker geen natuurlijke houding, maar de neus van de ref bloedt en geen strafschop (14′). In de beginfase werd Jelle De Crick ook al onderuit getrokken en ook dan ging de bal niet op de stip. Iets na het kwartier duikt De Witte op voor Yarno, omspeelt de Leedse doelman en brengt Hamme op voorsprong (16′). De reactie van Jong Lede bestaat uit een knap getrapte vrijschop van Jelle Hornick. Doelman Van Haver zet zijn vuisten aan het werk (20′). De thuisploeg dwingt dan ruim een kwartier echt overwicht af. De Witte mikt in het zijnet (22′), De schicht van Ponnet zoeft een meter naast,(26′). Benkaddouri probeert het vanuit een schuine hoek van op rechts, Yarno pareert (35′). Jong Lede even uit de omknelling. Een volgende vrije trap van Jelle Hornick wordt perfect geklemd door Van Haver (36′). De Waaslanders verdubbelen dan hun voorsprong. De hoekschop belandt bij Claeys aan de tweede paal en de netten trillen (38′). Op slag van rust verschijnt Jelle Hornick alleen voor Van Haver maar slaagt er niet in hem te verschalken (45′).
De tweede helft start langzaam langs beide zijden. De Pauw besluit naast (63′). De bezoekers groeien dan gaandeweg en domineren de wedstrijd. Nils alleen voor Van Haver, recht op de doelman (69′). Ilian brengt Saber alleen voor Van Haver, maar ook nu slaagt een Leedse speler er niet in hem te verslaan (78′). Jong Lede wordt dan toch beloond. Een afvallende bal tot bij Robbie en diens knal caprioleert via een thuisspeler in doel (79′). Groen-wit drukt door en wil absoluut die gelijkmaker. Dit lukt hen in minuut 83. Saber tot bij Nils en die tipt binnen (83′). Ze ruiken nu zelfs de overwinning. Dit lukt nog bijna. Ilian ontsnapt op rechts, zet voor, maar Nils trapt een halve meter,naast. Saber stond misschien iets beter geplaatst (87′). Bijna krijgt Jong Lede dan nog het deksel op de neus. De ingevallen Tim Van Den Eeckhout ontzet op de lijn. De 2 hoekschoppen voor Jong Lede in blessuretijd creëren nog de,hoop,op de overwinning, maar helaas.

Jong Lede: Y. De Nayer, Joren De Crick, J. Bauwens, I. Favoreel,  F. Taptchou (64′ S. Bouafia), J. Rosschaert, R. Ringoet, J. Hornick (76′ A. Rasschaert), E. Suma (68′ T. Van Den Eeckhout), Jelle De Crick, N. Van Poelvoorde