Westhoek 1 – 1 na verl. (4-3 na str.) KVC Jong Lede

Jong Lede is meer dan eervol uitgeschakeld in de 4de ronde van de Croky cup.
Westhoek (2de Amateur) kon slechts via de strafschoppen afstand nemen van groen-wit en mag zondag op Patro Maasmechelen de 5de ronde betwisten.
Het werd een evenwichtige maar kansarme wedstrijd. De eerste helft is de beste kans voor Dewilde, maar hij mikt nipt over de kruising (11′). De rust nadert al wanneer Nils Van Poelvoorde op hoekschop van Nicolas Van Peteghem kan inkoppen maar doelman Vercruysse laat zich niet verrassen (35′). Op slag van rust krijgt Prez plots ruimte maar Bart Meulewaeter kan met een kattesprong de lokale voorsprong verhinderen. Uit de hoekschop die volgt redt Nils Van Poelvoorde op de lijn.
De tweede helft een identiek spelbeeld. Lede vormt een goed blok en staat vrijwel niks toe. De omschakeling gebeurt soms te slordig om doelman Vercruysse echt te bedreigen. Op een verre crossbal knalt Dewilde voorlangs (54′). De ingevallen Mando probeert het spectaculair met een omhaal maar de bal gaat over de lat (72′). Leeds tegenwerk via Alteron Balaj, over doel (80′).
Verlengingen dus met een zelfde spelbeeld, veel inzet langs beide zijden, soms zelfs echt mooie combinaties maar beide verdedigingen geven geen krimp. Opschudding is er dan toch wanneer Emir Suma een duwfout begaat in de 16 en Prez de strafschop benut (100′). In de slotseconde van de eerste verlenging stelt Jong Lede vooralsnog gelijk. Nicolas Van Peteghem brengt voor en Jari Bauwens werkt af (105′). De moeite laat zich langs beide zijden stilaan voelen en emotieloos wordt de strafschoppenreeks bereikt. Helaas voor de bezoekers mist Nicolas de eerste en Emir de tweede strafschop. Bart benut er zelf nog enen en redt er ook nog enen maar tegen de laatste is hij kansloos, waardoor Westhoek het haalt met 4-3.
Jong Lede heeft er een mooie bekercompetitie opzitten. Vier uitwedstrijden ver zijn ze geraakt, maar de prestaties zijn zeer veelbelovend voor de competitie