Woluwe-Zaventem 0 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede behaalde een troosteloos gelijkspel en heeft het enkel aan zichzelf te danken dat er geen driepunter werd veroverd.
Bij groen-wit nog steeds geen Jonas en geen Yordi en dus is het aanvallend compartiment grotendeels uitgedund.
De eerste helft wordt gekenmerkt door chaotisch spel, verkeerde combinaties, weinig tot geen grinta en het is dus ook niet te verwonderen dat de studieronde duurt tot minuut 45. Kort voor het rustsignaal mag Nicolas achter de bal voor het nemen van een vrije trap. De bal zoeft richting kruising maar doelman Frans zweeft perfect naar diezelfde hoek en dus geen doelpunt.
Het eerste kwartier van de tweede helft is er dan wel druk vanwege Leedse kant en nu volgen er ook kansen. Na een prima collectieve aanval, kan Nicolas uithalen maar opnieuw laat Frans zich niet verschalken. Uit de hierop volgende hoekschop kopt Sibren in maar op de lijn wordt redding gebracht (54′). Emilio (ingevallen voor Yorick die op het halfuur uitviel met een knieblessure) heeft een knap afstandsschot in de voet maar Frans gaat gepast plat (59′). Op het uur krijgt Woluwe-Zaventem de bal niet weg uit de strafschopzone maar het is telkens net niet bij diverse pogingen en uiteindelijk wordt opnieuw op de lijn gered. Yarich kan zich dan doorzetten tot diep in de 16, wordt gehaakt en Jong Lede krijgt de strafschop terecht toegewezen. Specialist Nicolas, die tot nu toe elke penalty feilloos had omgezet, trapt te nonchalant de bal hoog over doel (66′). Deze misser geeft de thuisploeg moed en snijdt de benen wat af van de bezoekers. Toch is Woluwe-Zaventem ook nu niet bekwaam om Bart te bedreigen. Ook Jong Lede slaagt er niet meer in om tot in de buurt van Frans te komen. Acties en combinaties monden telkens verkeerd uit. Een unieke kans om mee te zijn met de topploegen wordt dus niet benut. Volgende week is het sterke Merelbeke te gast.
Te vermelden waard is toch de zesde wedstrijd op rij zonder nederlaag en de derde clean sheet op rij.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. De Landtsheer, A. Gyselinck, S. Mertens, R. Mendoza, J. Trompet, Y. Hellinckx (82′ R. Joos), R Baevegems, Y. Verplancke (31′ E. Cocquyt), N. Van Peteghem, D. Schelstraete