Wolvertem-Merchtem 2 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede sluit de het seizoen af met een verliesbeurt maar verdiende wel een gelijkspel.
Het werd een eindeseizoenwedstrijd wat het tempo betreft maar voor de rest viel het allemaal nog redelijk mee en was zeker de eerste helft aangenaam om volgen.
Al na 3 minuten is er het eerste gevaar vanwege Wolvertem. Baudewyns kopt in de hoek maar de zweefsprong van Bart mag er wezen. Het Leedse antwoord komt van de voet van Robin. Na een sublieme controle knalt hij millimeters boven de deklat ((5’). Kevin zet zich door maar strandt uiteindelijk op doelman De Brouwer (9’). Bart voorkomt de achterstand met een prima reflex op het schot van Baudewyns (11’). Een minuut later is de lokale voorsprong er dan toch.  Mpati kan aan de tweede paal simpelweg in de korte hoek binnen tikken. Met een iets betere communicatie had deze treffer vermeden kunnen worden (12’). Groen-wit gaat wel meteen op zoek naar de gelijkmaker. Yordi verkrijgt enkel een hoekschop na zijn trap op doel (13’). Op het kwartier scoort hij wel maar de treffer wordt niet gevalideerd wegens buitenspel (?). Halverwege de eerste helft viseert Delhaye even de dwarsligger. Klaas brengt Robin in stelling maar het schot is te zwak om De Brouwer te kunnen verontrusten (27’). Het wedstrijdverloop blijft boeien, kansen langs beide zijden zorgen voor emotie. Asselberghs mikt op de paal (29’). Mpati staat alleen aan de tweede paal maar besluit toch nog voorlangs (35’). Asselberghs probeert een plaatsbal maar Bart tipt nog over de lat (41’). Kevin gaat door op snelheid, zet gepast op Yordi voor maar De Brouwer voorkomt de gelijkmaker. Op deze hoekschop kopt Robin naast (42’). Het vizier van Verhoeven staat iets te hoog gericht(44’).
De tweede helft is een stuk minder interessant. Wolvertem laat het initiatief volledig aan Jong Lede dat wel veel balbezit heeft maar te veel in de breedte voetbalt, te weinig infiltreert en dus te weinig voor gevaar kan zorgen.  De eindfase is al ingetreden wanneer Vandevoorde volledige doorgang krijgt, de bal tot bij Moreau brengt maar deze van dichtbij toch nog over doel besluit (70’). De beste mogelijkheid voor Jong Lede om vooralsnog de bordjes in evenwicht te brengen staat op rekening van Nicholas. Een schitterende solo, een trap in de korte hoek maar De Brouwer duwt in hoekschop (79’). Op counter kan Moreau de doodsteek toedienen (80’). Op basis van het spelbeeld en het balbezit is dit niet echt verdiend. Hoedanook, Jong Lede eindigt dit seizoen op een verdienstelijke tiende plaats (mits winst vandaag was plaats 7 zelfs een feit). Een treffelijke eerste periode, een zeer zwakke tweede periode maar dan weer een sterke derde periode, hebben er voor gezorgd dat al een aantal wedstrijden voor het einde de redding een feit was. Volgend seizoen dus ook nationaal voetbal, wetende evenwel dat een tweede seizoen altijd een moeilijk seizoen is. Drie Oostvlaamse teams degraderen waardoor 2 derby’s (Zele en Berlare) verloren gaan. Het is uitkijken naar de tegenstanders maar de reeksindeling zal zeker anders getint zijn dan nu.

Jong Lede: B. Meulewaeter, B. Malfroy (46’ S. Schollaert), B. Smekens, T. Spotbeen, K. Piens, K. Van Den Bossche, R. Thybaert, N. Van Peteghem, Y. Pieren (60’ Y. De Bruyne), K. Elaut, R. Nelis (71’ B. Van Isterdael)